Avada Car Dealer News

 

MAAK KENNIS MET:

 

Benjamin Rooze

Leuk kennis te maken! Ik ben Benjamin Rooze, 39 jaar.

Getrouwd, papa van 2 kleine meiden en woonachtig in Nieuwkoop.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met auto’s, maar dan wel iets kleiner van stuk, namelijk schaalmodellen. Ik heb een aardige collectie oude, maar ook recente Lancia ’s, Alfa Romeo’s en Fiats staan die ik tot het laatste detail “customize”.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de hogeschool ROC in Utrecht. Hier volgde ik de opleiding verkoopmanagement en Autotechniek. Ik heb hier een ontzettend gezellige, maar vooral leerzame tijd gehad. Tijdens deze opleiding kwam ik er al snel achter dat de aftersales mij beter past.

Dat ik deze opleiding ben gaan volgen had ook wel een reden! Mijn vader is jaren werkzaam geweest bij de Lancia-importeur, wat later overging naar Fiat Nederland.

In die periode kwam hij overigens regelmatig bij gebroeders Haaker langs. Mijn vader is op een later moment bij een Fiat, Lancia en Alfa Romeo dealer gaan werken als servicemanager. De voorliefde voor de (Italiaanse) auto’s zit dan toch in je bloed.

Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring als Serviceadviseur, waarvan 7 jaar met Italiaanse merken. Ik haal dagelijks nog veel voordeel uit mijn opleiding en de kennis van mijn vader. Als verkoopadviseur leer je tijdens je studie de vertaalslag maken van techniek naar duidelijke taal.

Bezig zijn met klanten, het adviseren, niet om die 10 vragen, maar het verdienen zit in mijn bloed. Het gaat om de kleine details, waar ik zowel in mijn hobby modelauto’s als in mijn werk de nadruk op leg. Ik merk ook dat dit gewaardeerd wordt en haal hier dan zelf ook veel voldoening uit. Uiteraard ben ik ook heel trots dat ik in de voetsporen van mijn vader mag lopen.

Per 1 september ben ik begonnen als Serviceadviseur bij gebroeders Haaker. Ik voel me al helemaal op mijn plek!

Ik sta u graag te woord!